Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zeman zrazuje své voliče, národ i naše spojence!

Pan prezident Miloš Zeman není ctěnou osobou naší země a řekl bych, že sílící „nerespekt“ vůči němu je zcela zasloužený vzhledem k tomu, jak vládne. Jelikož jsem tohoto člověka sám volil ve druhém kole prezidentské volby, nehodlám na něm nechat niť suchou. Jeho vládnutím se totiž cítím podveden, bohužel jsem byl mnohými varován. Ještě byl vlhký inkoust pod prezidentskou přísahou, kde se podepsal, když slíbil boj s kmotry. Co však se dá očekávat, když se kmotry, nebo alespoň „lobbisty“ sám obklopuje?

Obhajoba ruských zájmů – tohle je na Vaší úvaze

Pane prezidente, vysvětlete, prosím, českému národu, kdo financoval Vaší prezidentskou kampaň? Možná to byla strana Zemanovci, ale jejich silným sponzorem je Martin Nejedlý, ředitel české pobočky ruské společnosti Lukoil, která je s obratem 133,6 miliard amerických dolarů (rok 2011, zdroj Wikipedie.cz) nejmocnější ruskou těžební společností. Další napojení na východ ukazujete, pane Zemane, nesmrtelným kamarádstvím s panem Miroslavem Šloufem, což nejsou spekulace ani konspirační teorie, protože hrál výraznou roli v založení strany Zemanovci. Pan Šlouf má lobbistickou firmu, která rovněž zastupuje společnost Lukoil, na což už upozorňovala některá média.

Není tedy těžké si odvodit, proč tak obhajujete ruské zájmy s Ukrajinou. Pan Zeman prohlásil v dubnu 2014 tohle: „V okamžiku, kdy by se Rusko rozhodlo rozšířit svoji teritoriální expanzi na východ Ukrajiny, přestává legrace. A tady bych se přimlouval ne jenom pro co nejostřejší sankce EU, ale dokonce i pro, řekněme, vojenskou připravenost Severoatlantické aliance například tím, že by vojska NATO vstoupila na ukrajinské území,“ upřesnil Zeman (zdroj Novinky.cz). Tehdy pan Zeman nazval ruskou expanzi za Red line (červená čára), kterou nesmí Kreml překročit. Co tvrdí pan Zeman teď? Je striktně proti všem akcím vůči Rusku, včetně sankcí, a Rusko dokonce obhajuje, že nemá vojáky na východní Ukrajině, ač naší spojenci tvrdí něco jiného. Rychlá změna názoru u inteligentní bytosti není normální. Znovu odkazuji na lidi v jeho okolí, kteří se živí obchodem s Ruskem.

Prezidentská přísaha zní takto: „Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj úřad budu zastávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.“ Podle mého názoru ji velice silně svým chováním porušujete.

Pro zajímavost, ruský překlad knihy „Modrá, nikoli zelená planeta“ od Václava Klause byl financován firmou Lukoil. Pan Klaus rovněž útočí na krizi na Ukrajině slovy, že se jedná o dílo západu.

Trochu sebereflexe, pane!

Členku ruské hudební skupiny obviňujete z nemravů v pravoslavném chrámu, což je pochopitelně závažný přečin, ale jak jste se sám choval při odhalování korunovačních klenotů v Katedrále sv. Víta, pane Zemane?

Učí Ukrajinisty o historii Ukrajiny?

Někteří lidé zkrátka mají v sobě, že chtějí vyučovat ostatní. Proti citaci, kterou pan Zeman použil jako slova Stepana Bandery, se pustilo hned osm profesorů, učitelů a znalců ukrajinských dějin a historie. Pan Zeman se opíral o nepodložené informace, které sám nemůže prokázat… Může si hlava státu tohle dovolit?

Separovat postižené od zdravých?

Pane prezidente, z tohoto se mi udělalo špatně. Kritizujete model, jež funguje s vysokou účinností nejen v zemích EU. Zdravé děti přirozeně zvyšují laťku těm s postižením a učí se vzájemnému životu už ve školách, protože s těmi „zdravými“ pak budou žít zbytek života. Navíc postižené děti nejsou politici, aby toužili po oddělení od "normální" společnosti!

Uráží demonstranty

Pan Zeman nazval křičící demonstranty neandrtálci. Ještě bych pochopil, kdyby takto nazval ty, kteří házeli vejce, protože nejsem zastáncem takových projevů nespokojenosti, on však nazval křičící dav jako neandrtálce. Jeho slova: „Naposledy se řevem dorozumívali neandrtálci, ale to je poměrně dávno,“ řekl Zeman ( http://zpravy.idnes.cz/nebudu-ustupovat-rvoucimu-davu-rev-pouzivali-neandrtalci-rekl-zeman-1kf-/domaci.aspx?c=A141226_095428_domaci_kop ).

Souhlasím, že pan Zeman se chová ostudně, ale také si myslím, že je i naše-občanská ostuda, že jsme si takového prezidenta sami zvolili. Možná jsme se už naučili od Číny, jak stabilizovat společnost, což pan Zeman Číně sám pochválil. Každopádně by prezident měl hájit zájmy své vlasti a ne osobní názory, protože již není na Vysočině, nýbrž na Hradě. Jestli se dopouští pan Zeman zrady nebo ne, nechám na úsudku moudřejších. Pro jistotu však ještě jednou slib prezidenta republiky, který je základním stavebním kamenem jeho vládnutí.

„Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj úřad budu zastávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.“[2]

A ještě bych dodal ze svých blízkých úsudků, které mám na Ukrajině, každý kdo podporuje lži ruských představitelů, má krev na rukou.

A taky doufám, že po tomto článku "neuklouznu" na schodech.

Autor: Matěj Novobilský | čtvrtek 22.1.2015 13:40 | karma článku: 42,07 | přečteno: 5481x
  • Další články autora

Matěj Novobilský

Zeman mi nemá co nabídnout

Alespoň si to říkám, když v Brně vidím billboardy v rámci nekampaně Zeman znovu. Ano, ten nápis, před který se pan Zeman postavil v proslovu po prvním kole prezidentské volby.

25.1.2018 v 22:44 | Karma: 19,81 | Přečteno: 540x | Politika

Matěj Novobilský

Otázky politickým stranám od nerozhodnutého voliče...

Volby sice již probíhají, ale pořád asi většina z nás ještě neodvolila. Rozhodujete se na poslední chvíli? Zeptal jsem se politických uskupení na témata, která mne zajímají...

20.10.2017 v 15:50 | Karma: 6,91 | Přečteno: 386x | Politika

Matěj Novobilský

Babiš si to jede jako Barcelona – aneb kdo z nás může říci, že jeho pravda je ta jediná?

Kdo by to řekl, že druhý nejbohatší Čech si upevní pozici jako národního moralisty se schopností kritizovat druhé? Tuhle pozici si získal i přes kontroverzní případy Čapího hnízda nebo korunových dluhopisů.

18.7.2017 v 18:32 | Karma: 13,07 | Přečteno: 443x | Politika

Matěj Novobilský

Parník Evropa se potápí, hudba hraje dál

Alespoň si to myslím. Inu, internet je skvělá studnice, v níž se zmítají různé – někdy naprosto odlišné – názory. A díky pánu Bohu za to. Nedávno jsem na svých stránkách psal (odkaz v profilu) o touze zůstat členem EU.

13.7.2017 v 6:28 | Karma: 12,20 | Přečteno: 723x | Politika

Matěj Novobilský

Kremlu by za to chování slušela izolace

Pokud už musíme být země „kam vítr, tam plášť,“ a měl bych si vybrat, komu se budeme, jak to slušně říci, „dvořit,“ jestli Američanům nebo Rusům, zvolím Američany. Nezávislost není našim cílem.

4.6.2015 v 16:42 | Karma: 16,58 | Přečteno: 386x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 957x
Jsem člověk, který by si rád vyzkoušel, jakou váhu mají jeho názory. Více o mě se můžete dozvědět na mých stránkách